Menu Sluiten
0Shares
0 0

 

Antroewa

De antroewa is een glanzende bes ter grootte van een gemiddelde tomaat. Meestal zitten aan de geplukte vruchten nog het steeltje en de kelkbladeren vast. De vrucht is rond en onrijp groenachtig wit, heeft een dikke schil en een groene kern. Rijp wordt de vrucht glanzend oranjegeel of bruingeel van kleur met meestal talrijke barsten.

Energie in Kcal

1

 

Gebruik in de keuken

De vrucht wordt onrijp gegeten. Opengesneden antroewa's die blootgesteld worden aan de lucht, krijgen snel een bruine kleur, en moeten daarom snel geconsumeerd worden. De vrucht heeft een bittere smaak. Antroewa's kunnen geroerbakt worden maar is dan sterk bitter. Daarom wordt er een beetje azijn en suiker toegevoegd. Ook kan: stoven, een kwartier, maar ook hier geldt dat azijn en een beetje suiker de bittere smaak moeten neutraliseren.

Houdbaarheid en bewaren

Antroewa's kunnen tot 7 dagen in de koelkast bewaard worden.

Periode

De antroewa is een plant uit de nachtschadefamilie die nauw verwant is aan de aubergine. De antroewa is afkomstig uit Oost-Afrika en wordt daarnaast ook in de tropen van Zuid-Amerika gekweekt. De onrijpe vruchten die in België worden verkocht, zijn meestal afkomstig uit Suriname.

Voedingspercentage in gram / per 100gram

Water72.8%
Eiwit0.94%
Vet0.21%
Verzadigd vet0.03%
Enkelvoudig onv. vet0.02%
Meervoudig onv. vet0.08%
Cholestrol0.0%
Koolhydraten6.95%
Suikers2.7%
Voedingsvezels3.1%

 

Gerechten met Antroewa


 

Soorten Antroewa

error: Content is protected !!