Menu Sluiten
0Shares
0 0

 

Dragon

Met name de Franse dragon is een populair keukenkruid dat vooral bekend is uit de klassieke (Franse) keuken. Dragon vormt een bestanddeel van de fines herbes, een kruidenmengsel dat vaak gebruikt wordt om soepen, eieren en boter op smaak te brengen. Dragon bevat diverse secundaire plantenstoffen, waarvan de belangrijksten coumarines, flavonoïden en fenolzuren zijn. Daarnaast bevat de plant sesquiterpenoïden en vitaminen.

caloriën per 100g

1

 

Gebruik in de keuken

Dragon is een zacht bitter kruid. Het word in de keuken zowel vers als gedroogd gebruikt. Het meest bekende gebruik van dragon is in béarnaise of dragonazijn. De smaak van dit kruid komt ook zeer goed tot zijn  recht in eiergerechten, kipgerechten of met orgaanvlees. Dragon valt ook goed te combineren met mosterd om vinaigrettes mee te maken. Gebruik het kruid liefst vers, maar overdrijf niet, anders gaat de smaak van dragon teveel overheersen. dragon valt ook goed te combineren met onder andere venkel of tomaten.

Houdbaarheid en bewaren

dragon valt het beste te bewaren in een glas water of een plastieken afgesloten verpakking in de koelkast. Ook in de vriezer valt het lang te bewaren, ontdoe dan wel eerst de blaadjes van de stengel en hak deze fijn, leg op een plaat, laat invriezen voor ongeveer 2 uur en doe het dan in een bakje.

 

Periode

dragon is een typisch kruid dat in de vroege zomermaanden bloeit. Om de beste en krachtigste smaak ervan te behouden is het best dat je ze oogst vóór de bloei.

Voedingspercentage in gram / per 100gram

Eiwit22%
Vet3%
Verzadigd vet0.0%
Enkelvoudig onv. vet0.0%
Meervoudig onv. vet0.0%
Cholestrol0.0%
Koolhydraten9%
Suikers0%
Voedingsvezels40%

 

Gerechten met dragon


 

Soorten dragon

error: Content is protected !!